Hem / Nyheter / Svenska supertalangen om sin flytt till Inter: “Målet att vinna Primaveran”

Svenska supertalangen om sin flytt till Inter: “Målet att vinna Primaveran”

I våras kom nyheten om svenska stjärnskottet Elvis Lindkvists flytt till Milano. En göteborgare med såväl fint spelsinne som höga ambitioner. 17-åringen anländer från BK Häcken och har redan kommit in i livet i Italien.

Svenskar i svartblått har vi inte varit bortskämda med genom åren men framgångsrika har de allt varit. Lennart “Nacka” Skoglund är en av Inters tidiga legendarer och spelade hela 241 matcher för klubben, medans sonen Evert bara hann med nio matcher. Bengt Lindskog, liksom “Nacka” tyvärr avliden idag, lämnade Malmö FF för spel i Inter där det blev 88 matcher med framgångsrikt resultat i slutet av 50-talet liksom början av nästa decennium.

Zlatan Ibrahimovic är namnet de flesta svenskar kanske tänker på främst. Men även om hans statistik är lysande för klubben så är hans eftermäle mindre bra då han spenderade två säsonger i rödsvart senare i karriären. Han gjorde också 88 matcher för Inter men lyckades också göra 57 mål på de matcherna, vilket är ett enastående facit. Rimligtvis bör vi inte jämföra Elvis med våra seniorspelare genom historien, men det kan vara värdefullt att ibland blicka tillbaka på svunna tider.

I ärlighetens namn hade Elvis inga större kopplingar till klubben när de ville värva honom. “Jag hade ingen jättestor bild av klubben, men jag gillade hur Inter spelade.” säger han om första intrycket. “Men första besöket på San Siro med våra galna fans räckte för att känna att det här är en bra klubb”. Han var även noga med att påpeka vikten av att hålla på klubben man spelar för.

Elvis Lindkvist i träning för Inter

Många Intersupportrar undrar säkert vad Elvis är för typ av fotbollsspelare, jag bad honom måla en bild på egen hand.

“Jag är mittfältare, trequartista som man säger i Italien. Mina styrkor är min spelförståelse och teknik.” Men ynglingen svävar inte iväg i överord om sig själv “Jag behöver jobba på mitt försvarsspel och positionsspel.” Under året kommer han och hans Primavera-lag spela i Primavera A samt i UEFA Youth League där de flesta av Europas bästa ungdomslag deltar. “Målet är att vinna så mycket som möjligt, både i Primaveran och i Youth League. Primaveran ska vi försöka vinna.”

Hittills har han fått möta några storklubbar i Europa och det har blivit idel framgång. Barcelona, Real Madrid och de två toppklubbarna i Nederländerna, PSV och Ajax har besegrats. “Det har varit väldigt intensivt, med många matcher på kort tid. Men det har varit en otrolig erfarenhet att möta dessa lag. Det är nästan lite surrealistiskt.”

Milano är en kontinental storstad med mycket sevärdheter, men Elvis väljer att lyfta maten först och främst. “God mat och mycket pasta, maten i Italien är klass!” Han har redan lärt sig lite italienska och skaffat en del vänner men ändå saknar han ibland Göteborg. “Jag älskar Göteborg och det är svårt att slå den staden.” Inte bara på ett sätt har han fötterna på jorden och respekt för sina rötter. “Jag värdesätter tid med familj och släkt mycket högt”. Fotboll är inte hans enda sport, heller. “Jag gillar att åka skidor och bada”.

Till skillnad från många andra spelare i världen är FIFA på Playstation inte en av hans favoritgrejer att syssla med på fritiden. “Ibland är det gött att spela FIFA med vänner, men jag är hellre ute och röjer! Jag har tidigare haft ett väldigt stort intresse för pyroteknik, jag älskade raketer och smällare.” Men just det intresset ska vara en del av det förflutna.

Internazionale har fått ett nytt stjärnskott, den här gången en ödmjuk ung kille från Göteborg. En mittfältare med stora drömmar och en perfekt frisyr. En perfect match i världens fotbolls- och modehuvudstad.

Inter Club Svezia vill hälsa Elvis Lindkvist varmt välkommen till vår vackra klubb. Vi drömmer om att få se dig på planen för A-laget en dag, men vill först och främst önska dig ett stort lycka till säsongen som nu kommer!

About Konrad Grönlund

Missa inte

Inför Parma-Inter

Imorgon ställs Inter inför en minst sagt tuff uppgift. Klubben reser ner till Parma för …