Hem / Nyheter / Inför Parma-Inter

Inför Parma-Inter

Imorgon ställs Inter inför en minst sagt tuff uppgift. Klubben reser ner till Parma för att ta sig an uppgiften att bärga hem tre poäng mot motståndaren i fråga.
Två lag som rent formmässigt avviker starkt från varann drabbar samman imorgon 20.30. Parma är återigen tillbaka i Serie A efter flera års turbulens och kämpande i lägre divisioner, därav blir morgondagens battalj den första lagen emellan i Parma sedan november 2014. Då slutade matchen 2-0 till hemmalaget vilket också fick smolket att rinna ur bägaren avseende bedömningen på Mazzarri som fick avgå med omedelbar verkan efter matchen. Kort efter kunde man bekräfta att Roberto Mancini stod klar för en återkomst.

Inter har, sett till de spelmässiga insatserna och de inkassarade resultaten startat sitt 2019 på sämsta möjliga sätt, åtminstone i ligasammanhang. Man har hittills haft totalt fem matcher varav tre i ligan. Vi pratar om två förluster och en oavgjord med vad samtliga tre har gemensamt är att Inter gått ur de som mållösa. Därav kan det vara lämpligt att konstatera faktumet att Inter inte har haft en sämre årsinledning på flera decennier och vi måste vandra 63 år, dvs år 1956 tillbaka för att hitta en sämre vilket är minst sagt oroväckande. Till följd av den senaste tiden har Luciano Spalletti
således varit starkt ifrågasatt. Inte nog med att man inte vunnit en enda match 2019 samt heller inte lyckats göra mål förvärrades misären i form av ett uttåg mot Lazio i Coppa Italia.

Inter har fortfarande inte lyckats göra ett enda mål 2019 och det senaste målet samt senaste vinsten kom i samband med bortamatchen mot Empoli i december 2018 efter mål av Keita Balde. Medan Milanolaget kommer från en miserabel svacka ser det lite ljusare ut för Parma som i samband med senaste omgången lyckades hämta upp 2-0 till 3-3 mot de regerande mästarna Juventus. Dock har motståndaren i fråga en förlust i samband med sin senaste hemmamatch. Formen för Parma senaste fem matcherna:

O-F-V-F-V

Inters senaste fem matcher ser ut på F-F-O-V-V varav den senaste vinsten kom i december mot Empoli.

Blickar man ur en historisk aspekt kan man konstatera att Parma borta varit en minst sagt tuff uppgift för Inter vilket i praktiska termer också försämrar förutsättningarna. Kollar man det senaste decenniet har Inter enbart två(!) vinster, visserligen måste man ta hänsyn till faktumet att Parma inte spelat i Serie A sedan säsongen 2014/15. Inter har rent statistiskt enbart vunnit mot Parma borta två gånger de senaste 10 åren.

2007-08. Parma-Inter 0-2. 2008-09. -. 2009-10. Parma-Inter 1-1. 2010-11. Parma-Inter 2-0. 2011-12. Parma-Inter 3-1. 2012-13. Parma-Inter 1-0. 2013-14. Parma-Inter 0-2. 2014-15. Parma-Inter 2-0.

Oavsett matchskepnad i samband med morgondagens batalj är det av yttersta vikt att bryta den negativa svackan som mer eller mindre präglat samtliga aspekter inom den klubb som lyder under namnet FC Internazionale Milano.

MOT TRE POÄNG!

About Belmin

Missa inte

INTER VS ROMA – Prepartita!

Efter år med misslyckanden ser Inter  äntligen ut som ett lag redo att utmana på …