Hem / Nyheter / DEL 4: Eldins tankar om 2018

DEL 4: Eldins tankar om 2018

Tvåtusenarton har nått sitt slut och vi går in i ett 2019 där titelmöjligheter i Europa League och Coppa Italia står oss för dörren. I ligan finns möjligheter till en andra plats och avståndet till fjärdeplatsen är bekvämt i dagsläget. Nu är det dags att sammanfatta detta år tillsammans med några av Inter Club Svezia’s stora profiler. Binan Alattar, Siavoush Fallahi, Carl Mårtensson, Elvis Arslanovic, Eldin Sacirovic, Konrad Grönlund och Belmin aka Ibra Inter. Idag får du höra om Eldin Sacirovic’s tankar om säsongen.

1. Till en början kan vi ta och sammanfatta slutet på förra säsongen som blev till ett jubel som Inter saknat länge. Champions League spel säkrades i sista stund mot Lazio. Allt annat än vinst och Lazio skulle ta platsen istället. Dock så var det en kollaps som gjorde att vi var tvungna att sikta in oss på en fjärdeplats. Under en period var Inter med i titelstriden och tappade sedan alla möjligheter efter en mörk decembermånad. En derbyförlust mot Milan i Coppan satte spiken i kistan för en halvdeppig säsong. Vad ger du för betyg till första halvan av 2018? 

Svar: Först vill jag tacka Zenga och hans Crotone för att dem gav oss ett extra liv när dem spelade kryss mot Lazio. Betyget överlag blir 4 av 5 för vi tog oss till CL.

2. Andra halvan av året var mer händelserik och vi ligger efter halva serien spelad på en tredjeplats. Dock så har vi fått vara med om ett snöpligt uttåg ur CL och istället för att få resa till Dortmund så fick vi ett dubbelmöte med Rapid Wien. Hur ser du på andra halvan av året?

Svar:  Vi gör det bra i CL, vi föll på mållinjen, med tanke på att många av spelarna i dagens Inter har aldrig spelat CL. Vi värvade Ninja för just kvaliteerna och egenskaperna han har från CL men han var inte spelbar i viktiga matcher. Nu när vi är i EL borde vi gå all in för att vinna EL. Vi behöver värva en mittfältare som kan bli inkluderad i EL listan så kan vi vara med och slåss om EL. Ligan började trögt vi inleder säsongen med en förlust mot Sassoulo, sen spelar vi kryss där vi bjuder in Torino i matchen. Sen förlorar vi mot Parma. Så 8 bortkastade poäng.

3. När vi sätter oss ner för att sammanfatta detta året återstår givetvis halva säsongen där vi har två titlar och en bra ligaplacering att spela om. Vad ger du för chanser till titlar för Inter 2018/2019 och var bör fokus ligga?

Svar: Vi borde gå all in som jag nämner tidigare på Cupen och även EL. I ligan nöjer jag mig med en CL plats då tjuvarna inte kommer tappa mark. Men vi måste ta Cupen så dem inte tar sin Trippel.

4. Vi har fått se vår bomber och capitano göra mål för skojs skull 2018. Milan Skriniar har vuxit till världsback och Brozovic har blivit en jätte på mittfältet. Vem var årets bästa spelare?

Svar: Jag säger så här jag ser dessa spelare som osäljbara för det bildar rakt igenom en fantastisk ryggrad i Inter. En back en Mittfältare och en Anfallare av klass kan inte bli bättre. Den som stack ut förra säsongen mest var Skriniar vi alla vet hur bra Kapten vi har. Sen andra av säsongen så dopade Spalletti Brozovic och han blev ett monster. Cred till Spalletti.

5. Varje år sker genombrott och tidigare okända spelare blir superstjärnor. Kanske kan man säga att Milan Skriniar gjorde just det under året som gick. Om du tittar i kikarsiktet, vem ser du med potential att ta oss med storm under 2019? 

Svar:Lautaro även Politano. Lautaro har bevisat att han kämpar som en tjur. Politano har mycket fotboll i sig om han börjar sätta sina skott som han avlossar när han kommer in mot mitten kan vi ha en galen ytter.

6. Spalletti, si o no?

Svar: Spalletti ska absolut vara kvar, problematiken han har haft är just i mittfältet med Ninja sen bråket Joao Mario och klubben. Där har vi fallerat, sen har han gjort byten som ingen förstår bara han men den senaste matchen gjorde han dem bästa bytena även mot Napoli.

7. Tyvärr så går det inte att undvika de horribla scener som skedde runt Napolimatchen för en vecka sedan. Både våld med dödlig utgång och rasism på läktaren fick ta fokus från en välspelad match, med all rätt. Hur känner du inför det som hänt och hur går vi vidare från det som skett? 

Svar:Jag älskar Curva Nord, självklart är det tragiskt att man gör apliknande ljud från läktarna men det är inte hela Curva Nord som gjorde det finns även folk som va på plats som inte ens hörde Apljuden. Det innebär det var en liten skala av Cruvan som gjorde de. Våld är inget jag försespråkar, och curvan måste prata med varandra om det som har hänt och inse att man inte kan hålla på så. GIVE ME LOCATION borde dem gjort, jag förstår att känslor är iblandande och det kan hetta till för vissa är klubben som en familj.About Konrad Grönlund

Missa inte

INTER VS ROMA – Prepartita!

Efter år med misslyckanden ser Inter  äntligen ut som ett lag redo att utmana på …