Hem / Nyheter / DEL 2: Elvis tankar om 2018

DEL 2: Elvis tankar om 2018

Tvåtusenarton har nått sitt slut och vi går in i ett 2019 där titelmöjligheter i Europa League och Coppa Italia står oss för dörren. I ligan finns möjligheter till en andra plats och avståndet till fjärdeplatsen är bekvämt i dagsläget. Nu är det dags att sammanfatta detta år tillsammans med några av Inter Club Svezia’s stora profiler. Binan Alattar, Siavoush Fallahi, Carl Mårtensson, Elvis Arslanovic, Eldin Sacirovic, Konrad Grönlund och Belmin aka Ibra Inter. Idag får du höra om Elvis Arslanovic’s tankar om säsongen.

1. Till en början kan vi ta och sammanfatta slutet på förra säsongen som blev till ett jubel som Inter saknat länge. Champions League spel säkrades i sista stund mot Lazio. Allt annat än vinst och Lazio skulle ta platsen istället. Dock så var det en kollaps som gjorde att vi var tvungna att sikta in oss på en fjärdeplats. Under en period var Inter med i titelstriden och tappade sedan alla möjligheter efter en mörk decembermånad. En derbyförlust mot Milan i Coppan satte spiken i kistan för en halvdeppig säsong. Vad ger du för betyg till första halvan av 2018? 

Svar:Av 19 matcher vinner vi 8st, 7st oavgjorda och 4st förluster. Av 57 poäng tar vi alltså totalt 31 poäng. Kollar man på lagen vi kryssade mot så blir det lite av en besvikelse då vi kunde stängt den CL platsen tidigare. Men med facit i hand så slutade allt bra, tänker man tillbaka till att vi nästan blev utslagna av Pordenone?(stavning) så jag skulle väl ge det en 6 av 10 i betyg.

2. Andra halvan av året var mer händelserik och vi ligger efter halva serien spelad på en tredjeplats. Dock så har vi fått vara med om ett snöpligt uttåg ur CL och istället för att få resa till Dortmund så fick vi ett dubbelmöte med Rapid Wien. Hur ser du på andra halvan av året?

Svar: Jag ser ett väldigt intressant lag som har haft en tuff start, men maskineriet kom igång bra ett tag där med några segrar i rad, laget tycktes ha en väldigt bra synergi, men sedan kom december och vi alla vet vad det innebär. Att vi inte tog oss vidare i CL har vi bara oss själva att skylla tyvärr. Kan man inte slå PSV hemma när det väl gäller som mest så ska man inte gråta floder över att man inte är vidare. Min favoritvärvning, Radja Nainggolan, hade en riktigt bra start med Brozovic, sedan kom skadan och sedan dess har det varit ganska stilla tyvärr och jag hoppas på att dem kommer igång tillsammans igen. Andra halvan på året har även varit kopplat till skador, Icardi i början av säsongen, Vrsaljkos alla skador, Nainggolans skador med, det är tunga startspelare som vi fått vara utan och har säkert påverkat resultaten något med.

3. När vi sätter oss ner för att sammanfatta detta året återstår givetvis halva säsongen där vi har två titlar och en bra ligaplacering att spela om. Vad ger du för chanser till titlar för Inter 2018/2019 och var bör fokus ligga?

Svar: Ligan blev klar efter att vi slog Napoli, första prio bör vara att köra all in i EL, man slåss bla om en CL plats, utöver det tror jag att laget behöver en titel för att få något av en vinnarmentalitet. En topp 4 placering i ligan bör vi fixa. Cuppen lägger jag inte så stor vikt på men även den hade varit trevlig att vinna.

4. Vi har fått se vår bomber och capitano göra mål för skojs skull 2018. Milan Skriniar har vuxit till världsback och Brozovic har blivit en jätte på mittfältet. Vem var årets bästa spelare?

Svar: Handanovic! Nej men det är lite svårt här, jag tycker att Brozovic’s formkurva börjar mer eller mindre peka rakt upp i början av 2018 och tycker att den börjar sakta stagnera nu i slutet på 2018. Men det går inte ta bort att Icardi ska vara årets spelare.

5. Varje år sker genombrott och tidigare okända spelare blir superstjärnor. Kanske kan man säga att Milan Skriniar gjorde just det under året som gick. Om du tittar i kikarsiktet, vem ser du med potential att ta oss med storm under 2019? 

Svar:Jag hoppas att Lautaro blir den spelare som gör det, tidigare var det två läger i facebook gruppen som nu börjar försvinna (ref. Handanovic vara eller icke vara), och nu tycker jag se tendenser till två nya läger, Pro Lautaro eller Anti Lautaro. Folk tycker helt enkelt att han är överskattad och att han helt enkelt inte är bra nog. Jag tillhör Pro lägret och skrek av glädje att det var han som fick tvåla dit den mot Napoli. Jag ser gärna mer speltid för Lautaro tillsammans med Icardi, han är ingen ”vice icardi” han kan växa till en ordinarie med icardi.

6. Spalletti, si o no?

Svar:Jag har propagerat för SpallettiOut men endast i slutet på sässongen och endast om vi kan ta hem Chulo, annars får han stanna.

7. Tyvärr så går det inte att undvika de horribla scener som skedde runt Napolimatchen för en vecka sedan. Både våld med dödlig utgång och rasism på läktaren fick ta fokus från en välspelad match, med all rätt. Hur känner du inför det som hänt och hur går vi vidare från det som skett? 

Svar:
Tyvärr är detta en återspegling av hur stark högern är i det vackra landet Italien. Det känns väldigt pinsamt att det skedde på våra läktare, INTERNAZIONALE, liksom kan dessa idioter repetera det några gånger, googla sedan på betydelsen och historian och sedan reflektera över vad dem sysslar med? Jag tycker att det var helt rätt av Inter att inte ens överklaga straffen om än det var orättvist då Juventus fick sin klack avstängd en match för exakt samma sak, och Nazi LAZIO inte fick något straff alls nu senast mot Torino. Det måste finns ett ramverk av regler som ska gälla för samtliga lag och likadana straff till alla.


About Konrad Grönlund

Missa inte

INTER VS ROMA – Prepartita!

Efter år med misslyckanden ser Inter  äntligen ut som ett lag redo att utmana på …