Hem / Nyheter / Reflektion av senaste dagarna, spelarbetyg och analys: Empoli borta

Reflektion av senaste dagarna, spelarbetyg och analys: Empoli borta

Efter en massiv seger senast mot Napoli har lite handlat om fotboll och desto mer om rasismen som uttrycktes på våra läktare mot Koulibaly. Något som såklart alltid är helt oacceptabelt, speciellt när man ska representera Inter. Som det redan uttryckts via denna sida så förväntar vi oss hårda tag mot det som inträffat. Fotboll är för män, kvinnor, italienare, och för senegaleser. Fotboll är för alla. Det enda som räknas är vad du gör på planen. Låt oss en gång för alla upprepa att Inter är brothers of the world. Hos oss är alla välkomna.

Men om man ska ta en titt tillbaka på Napolimatchen så kan man konstatera att det såg väldigt bra ut. Inte ofta man ser Inter spela så fröjdigt. Centrallinjen såg stabil ut och alla såg till att bidra med sitt. När yttrarna rörde sig offensivt så bidrog det till ett mer svårläst mönster, men faktum kvarstår att Inter slår för många inlägg. Matchens bästa spelare befann sig som tidigare sagt på mittplan. Milan Skriniar, Stefan De Vrij, Marcelo Brozovic och Joao Mario gjorde alla väldigt bra matcher. Icardi där framme var också ganska delaktig i spelet och det var svårt att säga att det var en dålig match av kaptenen. Icardi visade även stor respekt mot Koulibaly efter matchen på Instagram vilket var väldigt fint. Lautaro Martinez fick göra sin karriärs största och viktigaste insats när han kom in och avgjorde. Det är helt uppenbart att det finns något där. Det händer inte särskilt ofta att man kan säga att Inter var det klart bättre laget i en toppmatch, men Napoli kunde nästan inte skapa något på hela matchen.

Om vi sedan tar oss till eftermiddagens match så fanns det inte mycket imponeras över. Åtminstone inte under den första halvleken. En halvlek med få målchanser och spel utan flärd. Även om Inter stod för ett högt bollinnehav så hjälper det inte om man inte kan få det att resultera i mål. Den andra halvleken började bättre och Keita Baldé gjorde mål efter två minuter som sedan blev bortdömt för offside. Det lät inte honom stoppas utan han fortsatte hota offensivt och fixade frisparkar.

Radja Nainggolan gjorde comeback efter kaoset runt honom och fick mer än en halvtimme. Han ersatte Vecino som hade en eftermiddag där hans aktier inte höjdes. Mittfältaren var inte dålig men var en av anledningarna till att spelet såg långsamt och ofarligt ut. Han och Valero borde inte spela tillsammans om man ska kunna hota offensivt med presspelet och få utdelning för stort bollinnehav. Inter har mycket nytta av Borja Valeros passningsfot och huvud men man behöver snabbare ben som orkar mer. Det är ett område som behöver förstärkas. Lautaro Martinez kom in istället för Valero efter 65 minuter och han blev varnad direkt för att ha tagit bollen med handen. Men det var ändå ett byte som behövdes. Inter blev direkt tyngre framåt och skapade mycket lägen. Keita Baldé blev första målskytt i matchen efter 72 minuter. Han tog emot ett kort inlägg från Vrsaljko och slog in den direkt. Lågt men hårt. Ett mycket fint mål. Den unga senegalesen har dock en stor akilleshäl och det är att han står offside allt för många gånger per match. Men skulle det vara en spelare utan brister hade han inte kunnat komma till ett FFP-drabbat Inter. En formidabel insats av en väldigt mönsterbrytande spelare. Det är kul att se. I slutet av matchen låg Inter på väldigt mycket och missade många bra lägen, D’Ambrosios inhopp i Baldés plats var underligt men Inter vågade gå till anfall ändå. Empoli var mycket nära en kvittering i den 86e och det hade varit symptomatiskt för hur det blivit senaste tiden. På de tre tilläggsminuterna hände inte så mycket och Inter kunde spela av matchen för seger.

Spelarbetyg
1-5. Ingen vidare insats
6. Godkänd
7. Mycket bra
8. Utmärkt
9. Zanetti
10. Crespo i Madrid 2010

Samir Handanovic 6
Sime Vrsaljko 6
Milan Skriniar 6
Stefan De Vrij 6
Kwadwo Asamoah 6
Borja Valero 5 (ut 65e)
Matias Vecino 5 (ut 57e)
Joao Mario 6
Matteo Politano 5
Mauro Icardi 7
Keita Baldé 8
Radja Nainggolan 6 (in 57e)
Lautaro Martinez 7 (in 65e)

About Konrad Grönlund

Missa inte

INTER VS ROMA – Prepartita!

Efter år med misslyckanden ser Inter  äntligen ut som ett lag redo att utmana på …