Hem / Nyheter / INTER IS BACK

INTER IS BACK

FOTO: BILDBYRÅN

Inter mot Napoli på Meazza. Toppmöte på annandag jul och en efterrätt till alla mastiga julmiddagar. Fast temperaturen var vid fryspunkten så kokade Milano. Lautaro Martinez var huvudingrediens.

Inter började hett och man sköt i ribban på avspark. Ribbsparken verkade ha gett effekt på spelarna och Inter inledde starkt. Flera farliga inspel och avslut och Napoli fick inte en enda lugn stund. Curva Nord red på vågen och skapade årets bästa tryck i Serie A. Första läget för bortalaget kom efter en kvart när Borja Valero tappade boll på mittplan och lät Napoli komma på omställning, vilket alla som har sett Napoli vet att man inte ska göra. Insigne tvingade Handanovic till en riktigt bra räddning. Napoli tvingades sedan till ett kritiskt byte. Lagkaptenen, mittfältsmaestron och fanbäraren Marek Hamsik tvingades gå ut och in kom istället Maksimovic som tog en plats i backlinjen. Efter 30 minuter gjorde Inter 1-0. Det trodde åtminstone de flesta på Meazzan. Domaren valde dock att vinka bort målet för offside, vilket sedan visade sig vara rätt. Kapten Icardi visade vägen med en stark insats i offensiven med bland annat ett väldigt dedikerat jobb utan boll. Det är annars något han brukar kritiseras för att sakna i spelet. I slutet av halvleken får Icardi bollen precis framför mål men där för att rädda står Kalidou Koulibaly, Napolis murbräcka. Ett läge som Icardi ska göra mål på då han har tid att skjuta men det blir istället en styrning vilken Koulibaly kan avstyra. 0-0 i paus men Inter kunde gå in med en bra känsla.

Första kvarten i andra halvlek var sämre för Inter då Napoli tilläts ha mycket boll. Som tur är för Nerazzurri så resulterade det inte i några farliga chanser. Inters centrallinje med Skriniar, De Vrij och Brozovic visade sig precis så stark som man vet att den kan vara trots det tuffa motståndet. Allan blev varnad efter att ha stoppat ett Interanfall på ett otillåtet sätt. Matchen fortsatte sedan i högt tempo men med få konkreta målchanser. Koulibaly åker sedan på en varning som efter en ironisk applåd mot domaren fick syna det röda kort. Det hela hände inom ett antal sekunder. Strax efter blir hemmalaget berövade på ett ledningsmål, och det i den 84e minuten. Icardi nickar en hörna som Meret räddar på ett riktigt bra sätt. I den 88e minuten borde Inter fått en straff då Raul Albiol stoppat Balde påväg förbi. I kontringen efteråt räddar Asamoah bollen på mållinjen. Ghananen gjorde sin bästa match i Intertröjan och förutom vissa positionsmässiga brister i defensiva situationer så visar han upp en imponerande arbetsinsats. Men Inters hemska december skulle sluta med guldkant. Lautaro Martinez kom in och blev hjälte.

Spelarbetyg
1-5. Ingen vidare insats
6. Godkänd
7. Mycket bra
8. Utmärkt
9. Zanetti
10. Crespo i Madrid 2010

Lautaro Martinez 10
Milan Skriniar 8
Mauro Icardi 7
Kwadwo Asamoah 7
Joao Mario 7
Stefan De Vrij 7
Marcelo Brozovic 7
Samir Handanovic 7
Matteo Politano 6
D’Ambrosio 6
Ivan Perisic 6 (ut i 74e)
Borja Valero 6 (ut i 64e)

Spelade för kort tid för att få ett rättvist betyg
Keita Balde
Matias Vecino

About Konrad Grönlund

Missa inte

INTER VS ROMA – Prepartita!

Efter år med misslyckanden ser Inter  äntligen ut som ett lag redo att utmana på …