Hem / Nyheter / Inter – Roma 1-1

Inter – Roma 1-1

Idag tänkte jag vara jätte optimistisk och positiv då det behövs för både mig och er andra inbitna Interisti. Vi som planerar våra helger efter matcherna, vi som kan grubbla över en förlust eller till och med bara en situation i flera dagar…

Nu ska vi vara positiva!

Spalletti startade matchen med den kanske mest spelade elvan, bortsett från Cancelo som ersatte en skadad D’ambrosio.
Jag tyckte inte alls om vad jag såg av våra grabbar i början på första halvlek, det var alldeles för många felpassningar och tecken på nervositet bland nästan hela laget! Vilket självklart ledde till att Roma pressar oss ganska mycket första tjugo minuterna. Det kändes inte alls bra i början speciellt med tanke på att Naingolan startade matchen bra och med mycket energi, likt den Radja vi alla känner till.

Halvvägs in i första halvlek kommer dock Inter in i matchen och skapar ett par bra lägen där man kan tycka att en av Icardi, Perisic och Valero ska göra mål.
Kort därefter får Roma en farlig målchans som leder till att Pellegrini nästan gör mål, Jag tror att Gagliardinis agerande* i den situationen var avgörande i Spallettis beslut om bytet.

*https://www.youtube.com/watch?v=tJFafe_iE1U (1.55 min i klippet)

Visst får Gagliardini en otacksam yta att täcka men följer man hans agerande från och med att Gerson möter passningen till att Pellegrini avslutar så tycker jag att Spalletti gör helt rätt i att byta ut honom. Det kunde lika gärna blivit mål, nästan bara p.g.a att Gagliardini inte orkar?(eller eventuellt tycker att det är oviktigt) sätta press på och följa Gerson.
Jag personligen hade Inte haft något emot att Spalletti bänkar Gagliardini nästa match!

Någon minut senare går hela backlinjen bort sig på Alissons långboll som Santon fint nickar ner till El Shaarawy,  Handanovic tvekar en halv sekund i utrusningen..0-1. Efter det händer inte mycket förutom Icardis straffsituation. Icardi kommer rusandes och dras ner mellan Manolas och Fazio, jag personligen Skrek! Straff direkt för jag tyckte verkligen att det såg ut som straff men i efterhand blev jag osäker. Däremot förstår jag Inte att domaren inte använder sig av VAR för att kolla närmare på och bedöma situationen. Jätte konstigt! Han behöver absolut inte döma straff, men KOLLA!! Varför finns VAR annars?
Andra halvlek börjar likt den första med Roma som pressar och Inter med en del felpassningar och felbeslut. Valero spelar stundtals onödigt svårt och sätter sig själv samt lagkamrater i jobbiga situationer.
Inter jobbar dock upp sig och börjar jaga kvitteringen på riktigt, Eder byts in, tar Valeros position och kommer ganska omgående till två farliga målchanser. Valero i sin tur flyttar ner i banan och parar ihop sig med Vecino. Vilket även var nyckeln till kvitteringsmålet. Gazie Vecino!

+++ Mirandas vändning och långboll…Eders nedtagning! (vill vi gärna se mer utav)
++ Skriniar & Vecino
+ Cancelo

Observera att jag har varit jätte positiv…

Forza Inter!

 

About Nader

Tutti pazzi per Materazzi

Missa inte

DEL 6: Binans tankar om 2018

Tvåtusenarton har nått sitt slut och vi går in i ett 2019 där titelmöjligheter i …