Hem / Nyheter / Lång intervju med Icardi || Icardi: Maradona? Vem bryr sig

Lång intervju med Icardi || Icardi: Maradona? Vem bryr sig

Icardi ryter ifrån och tänder till Inter!

Vi är redo för Juventus med intelligens. Vår Scudetto är att komma in i Champions League. Spalletti? Han är väldigt bra. Wanda kommer att prata om transfermarknaden och jag trivs bra i Milano.

 

F: Mauro, i Spanien, pratar de även om ett medicinskt besök i slutet av året med Real Madrid.

M: Nonsens

 

F: ..okej men om Real, Bayern, Paris Saint Germain lägger upp pengarna som matchar klausulen i ett kontrakt svart på vitt, vad skulle du göra?

M: Jag har redan sagt det många gånger. Det är inte tid att göra vissa tal. Dessutom är jag inte den som hanterar dessa saker.

 

F: Men den här klausulen skulle kunna bli något verkligt, något som bara går om du säger ja.

M:  Men inget har kommit än (skrattar). Låt oss vara tydliga, jag är trivs väldigt bra i Milano och alla vet det. Jag älskar staden, jag älskar att spela här, här gör jag många mål och jag är kapten i en stor klubb: dessa är de viktigaste sakerna för mig. Till frågan om transfern, låt andra oroa sig för det eftersom jag bara är intresserad av att spela. Jag ska bara tänka på att göra min plikt, att göra mål och hjälpa mitt lag. Det är Wanda som talar med klubben.

 

F:  Det pratas om förnyelse av ditt kontrakt eftersom klausulen är för låg. Men vill du verkligen stanna i Milano?

M: Det var Inter som satte klausulen i mitt kontrakt, jag vet inte om det är för lågt eller för högt. Mina intentioner, jag upprepar igen, är tydliga: Jag vill vinna med denna tröjan och jobba fram något stort. I framtiden, om det kommer erbjudanden av andra klubbar så måste dem prata med Inter, till Piero Ausilio och presidenten, om det sker så får vi ta det från det.

 

F: Så, teoretiskt sett, om Inter inte “offrar” dig..

M: Jag trivs bra i Milano!!

 

F: Ausilio sa att du skulle göra många kontraktförnyelser.

M:  Vi har redan gjort många faktiskt och många kommer med tiden (skrattar). Piero gillar att förhandla med Wanda, det är en “Love/hate” relation mellan dem.

 

F: Du har aldrig haft någon tvekan i alla dessa år, du har alltid haft Inter i ditt huvud även om framgången inte varit så stor, var föddes denna kärleken för klubben?

M: Det är Adriano och Martins fel. Som barn spelade jag alltid Inter på mitt PlayStation, Adriano var förödande och Martins var väldigt snabb. Jag gillade också det faktum att det finns många argentinier som har gjort mycket i Inters historia. Jag var inte ett fan på den tiden men nu är de svara och blåa färgerna i mitt huvud. Sedan finns det en annan historia som verkligen fäster mig i Inter. En dag när jag bodde på Kanarieöarna kom några vänner i min familj till Milano på semester och gjorde en rundtur i San Siro. De återvände med två kepsar, en av Inter och en av Milan. De var för mig och min vän: Jag valde först och jag valde Inter, utan det minsta tvivel. Kanske i det ögonblicket blev jag ett fan. Det var väldigt känslomässigt när Moratti själv ville ha mig till varje pris från Sampdoria.

 

F: Låt oss gå tillbaka till nutid, vad har ändrats sedan förra året, laget är iprincip det samma..

M: Miljön har ändrats tillsamans med teamet, i alla aspekter och den största cred:en går till Spaletti och den speciella känslan med ledningen.

 

F: Beskriv Spaletti för oss.

M: Han har en väldigt stark personlighet, han vet hur han ska föra över sina tankar och vad han vill och vad han tycker är rätt. Han har hjäpt hela omklädningsrummet väldigt mycket, han vet vad vi har i huvudet.  Han har helt enkelt ändrat väldigt mycket på så kort tid.

 

F: Låt oss prata om det exeptionella arbetet på planen.

M: På planen arbetar nästan alla tränare bra. Spalletti är väldigt bra i den meningen men skillnaden är framförallt arbetet han gjort utanför det. Av denna anledning är miljön annorlunda, ett bättre klimat att vara i. Förra året när vi gick till tränings läger med Mancini och då kom De Boer några dagar efter det. Sedan lämnade han sen kom Pioli. Idag är det dock allt tydligare runt laget och det har gett oss så mycket lugn. Alla har bästa förutsättningarna att arbeta på bästa möjliga sätt. Det har varit så här sedan träningslägret i sommras.

 

F: Den stora skillnaden i Spalletti-eran verkar vara det mentala: laget är mer livligt, kompaktare och mer reaktivt. Förra året var bara ett litet hinder tillräckligt för att kollapsa laget. Nu har du rätt känsla?

M: I min mening, när saker utanför omklädningsrummet inte är klara, finns det alltid lite förvirring, och denna förvirring sprider sig överallt. Kort sagt, du uppnår inte vissa saker när problem inte löses.

 

F: Vad säger du om Juventus – Inter?

M: Det måste ge oss kontinuitet i vad vi har kunnat göra hittills. Vi är inte först i tabellen av en slump, men vi måste visa att formen inte är en temporär sak, utan den måste hålla i det långa loppet. Det är tre poäng som står på spel, låt oss inte glömma det. Vet vi naturligtvis hur viktigt detta spel är, vi måste ta itu med det med intelligens utan att förlora våra mål.

 

F: Är Inter värdiga Scudetton?

M: Vår Scudetto är att ta oss till Champions Leauge, detta är vad ledningen och klubben sagt till oss, detta är vårt mål.

 

F: Men fansen kan drömma…

M: Det är rätt att av fansen att ha en sådan dröm men vi har en plikt att vara konkreta och hålla våra fötter på marken. Om vi kan säkra Champions League med fyra matcher eller mer kvar , då ska vi börja tänka på större saker. Med Mancini var vi först till första halvan av säsongen och då föll sakerna, vi avslutade säsongen dåligt och på fjärde plats (som då inte gav Champions League).

 

F: Varför kommer slutet på detta året vara bättre?

M: Vi har rätt mentalitet i hela laget. Vi är lugna, konkreta, säkra och nu behöver vi fansen som ger oss en extra hjälpande hand.

 

F: Förra året, Juventus -Inter hade ett nervöst slut emd Perisic utvisad från matchen och sedan blev du bannad för att ha skjutit bollen nära Rizzoli, vilket miljö kommer du mötas av i Turin imorgon kväll?

M: Om samma sak händer igen, som förra året, så skulle tränaren hugga huvudet av oss…  Spänningen spelade ett spratt på oss, men idag vet vi hur vi ska hantera varje situation. Vi har rätt mentalitet för att gå in i en sådan match.

 

F: Är denna Icardi den bästa någonsin?

M: Nej, det bästa har inte kommit än.

 

F: Men nu ser vi en komplett forward som gör mål och är en hjälpande hand till laget.

M: Här i Inter räknas det jobb man gör med tränaren under veckan. Det är konsekvensen av det han berättar för oss varje dag och det vill han vill att vi fortsätter göra en extra sak till en lagkamrat för att hjälpa laget. Spalletti är en hammare på dessa begrepp och det är inte en slump att spelare som kommer från bänken är motiverade och vill vara involverade.

 

F: Ditt målsnitt,  du är i takt och är påvä att slå Higuains rekord.

M: Förra året gjorde jag 24 mål och vi lyckades inte med något. Såklart jag vill göra många mål, men endast om dem är värdefulla och ger mening för något och tar tillbaka Inter var vi ska spela, i Champions Leauge.

 

F: Är Icardi idag en toppspelare på världsnivå? Eller saknar du något annat?

M:Jag saknar Europa spel. För att vara högst måste jag spela på vissa nivåer. Serie A är en bra liga men att spela i Champions League är ett viktigt och ytterligare steg, nödvändigt.

 

F: Kommer VM att hjälpa till också?

M: Det är säkert den största tävlingarna på planeten. Om jag blir uppringd får jag en mycket unik möjlighet.

 

F: Du var länge “lagd åt sidan” av den argentinska tränaren. Har du någonsin tänkt på att säga ja till det italienska landslaget?

M: Nej, jag är argentinsk och jag har alltid drömt om Seleccionskjortan. Mitt mål är uppnått och nu vill jag vinna för mitt land.

 

F: De säger att Sampaoli var arg på grund av att du inte medverkade i den sista vänskapsmännen …

M: Idioti, I Argentina skrivs många saker just för att sälja lösblad, saker som ofta inte är sanna.

 

F: Maradona verkar inte vara någon fan av dig?

M: Han var en legend på fältet men jag vet inte vad jag ska svara. Jag gillar inte honom som en person, jag känner hans son och jag vet olika saker men jag talar inte om dem som jag inte känner personligen. Maradona fokuserar på mig … Vem bryr sig ?!

 

F: Har du någon idol?
M: Min idol har alltid varit Batistuta och sen i Barcelona gillade jag Eto’o.

 

F: Du kommer från Rosario. Messi är också därifrån.

M: Leo var fascinerad av att hitta en liten pojke från Rosario i Barcelona, ​​vi började prata inför den här säsongen. Vi båda är också Newells Old boys fans.

 

F: På tal om Barcelona, varför fungerade det inte för dig där?

M: Den typen av spel, det var inte för mig. Jag kommer ihåg att Ibrahimovic också fann sig väldigt dålig där. Jag insåg omedelbart då att med mina egenskaper skulle jag inte ha plats där i första laget. Sedan kom Samp som tog mig till en liga som är mer av min stil.

 

F: Tevez sa att Serie A är som ett universitet för alla forwards?

M: Han har rätt, han gör mål här, han gör mål överallt.

 

F: Vilka är dem största klubbarna i ligan?

M: Juventus, Napoli och Roma skulle dominera olika ligor, särskilt Juventus för att dem vunnit ligan sex år i rad. Vi är också med i denna grupp och bygger något stort. Vi är nära dessa nivåer och vi måste fortsätta på detta spåret.

 

 

cred: Gazetta Dello Sporto.

 

About Elvis Arslanovic

Facebook Profile photo

Missa inte

DEL 6: Binans tankar om 2018

Tvåtusenarton har nått sitt slut och vi går in i ett 2019 där titelmöjligheter i …