Hem / Nyheter / Moratti: “Inter, nu kan vi prata Scudetto. Vi var nära att signa Spalletti redan efter trippeln.”
Massimo Moratti ex presidente Inter Milano 15-09-2016 Stadio Giuseppe Meazza - Football Calcio Europa League Inter - Hapoel Be'er Sheva. Foto Giuseppe Celeste / Insidefoto

Moratti: “Inter, nu kan vi prata Scudetto. Vi var nära att signa Spalletti redan efter trippeln.”

Moratti: “Spalletti är som Mou. Inter, nu kan ni säga ordet Scudetto.”

Bilderna på hans kontor utstrålar fortfarande Interistan i honom. Och för Massimo Moratti kommer nu den här matchen som är närmast hans hjärta, matchen mot Juventus som Inter kommer att spela som ligaledare. Trippel-presidenten diskuterar allt med oss.

Moratti, var prestationen mot Chievo den bästa denna säsongen?

“Ja, det var en perfekt genomförd match som spelades med rätt rytm. Alla sprang och visste vart man skulle och vad man skulle göra. Genom att göra så har de visat oss att de har roligt. Titta bara på Candreva på sidolinjen med hans upprepade dribblingar som lämnar motståndarna och deras skuggor bakom. Det här är de saker du gör när du känner dig trygg med dina lagkamrater och fansen. Allt härrör från det enorma förtroendet som spelarna har i sin tränare. ”

Innan vi pratar om Spalletti, berätta om Perisic.

“Han är väldigt väldigt bra. Han har fysik och klass. Om han kan behålla denna spelkvaliteten med kontinuitet ser jag inte många som är bättre än honom i Europa. ”

Ibland ger han oss dock känslan av att han väntar tills andra halvlek börjar innan han gör skillnad?

“Varje spelare har sina egna egenskaper. Ivan spelar så för att han har det i sitt DNA. Jag skulle säga att han är så bra så vi får acceptera det. Det är också mycket bra att klubben bestämde sig för att inte sälja honom i somras. Även i detta avseende lämnade Spalletti sitt avtryck.”

Icardi fortsätter att göra poäng och nu bidrar han på många fler sätt.

“Mauro har alltid haft en vision för spelet men nu utför han det i praktiken. Han jobbar så hårt och har ändå andan kvar till att göra mål.”

Skrämmer utköpsklausulen på 110 miljoner euro dig?

“Klubben kommer att utvärdera det men jag tror att den måste höjas. Det är sant att han vill stanna i Inter men vi kan inte spendera varje sommar i rädsla och ångest … ”

Stora europeiska klubbar kollar också på Skriniar…

“Jag tror det också, men vi är Inter. Slovakiern är fantastisk och jag tycker att ledningen gjorde ett mycket bra jobb genom att värva honom. De förväntade sig att han skulle vara stark och så här komplett. Är han som Samuel? Jag gillar aldrig att göra jämförelser. ”

Nu kan vi prata om Spalletti. Han sa att när du hade en middag med honom gav du honom värdefulla råd?

(Leende) “Jag skulle aldrig göra det, han behöver inte det. Vi delade bara med oss av våra tankar och jag förklarade bara den psykologiska biten som ett Inter-fan. Men han hade redan förstått allt och har omedelbart genomfört det väldigt bra. ”

Tänkte du någonsin på att anställa honom som tränare i Inter när du var ansvarig?

“Mer än en gång men på grund av en rad omständigheter hände det aldrig. Efter trippeln var vi väldigt nära och jag skickade också Branca för att prata med honom. Men då gick han till Zenit.”

Vid ett tillfälle verkade det som att förstahandsvalet var Conte. Tror du att saker skulle gå på samma sätt med Conte som tränare?

“Conte är en mycket bra tränare, men den sanna skillnaden är att Spalletti inte har vunnit Scudetton och han ser Inter som en möjlighet att nå någonting viktigt. Conte har redan vunnit i Serie A och i England. Om han hade misslyckats här skulle det vara ett fel av Inter och inte hans. Spalletti är däremot 100% involverad. ”

Kan vi dra någon jämförelse med Mourinho?

“Spalletti bor i spelarnas huvud precis som Mourinho gjorde. Detta realiserar det ömsesidiga förtroendet mellan honom och hans spelare vilket sprider sig och ger lugn till hela klubben. ”

Spalletti har på något sätt revitaliserat spelare som Brozovic, Ranocchia och Santon?

“Det är sant även om jag tror att det är olika situationer. Brozovic var redan avgörande i det förflutna men mest av allt behövde han en stark man som Spalletti som har involverat honom mer. De två italienarna har tack vare hjälp av Spalletti börjat bidra igen.”

Inter är etta och tar poäng i rekordfart men femte-platsen är potentiellt fyra poäng borta. Surrealistisk situation.

“Ja, det är sant men förtroendet kommer från hur de spelar på planen och från det konkreta. Under senare år har Inter börjat bra men inte hållt det. Det fanns ingen solid och definierad grund. Jag tror att vändpunkten kom mot Napoli där laget äntligen fick sin medvetenhet. ”

Kan vi nu prata om Scudetto?

“Ja. Det är viktigt att ha det i ditt huvud och i ditt hjärta. Jag tror att vi måste tänka på det varje söndag för att ha rätt spänning. Men förutom Juventus finns även Roma och Sarris Napoli – de spelar fantastiskt bra.”

Är det verkligen rätt tid att möta Juve?

“Inter kommer dit i bästa stund. Jag hoppas att det kommer att bli en fantastisk match för nu är rivaliteten där på grund av det sportsliga. Allegri är mycket bra och du måste studera dem mycket noggrant vilket jag är säker på att Spalletti kommer att göra. De har stora kvalitetsspelare och arenan kommer vara fientlig, full av Juventini.”

Ger VAR dig mer lugn?

“VAR lugnar allt, inte bara mig. Jag kämpar dock lite för att bli van vid det faktum att firandet av ett mål stryks och avbryts när man väntar på ett tv-svar.”

Vad fruktar du mest hos Juventus?

“Allting fungerar bara för dem. Det fungerar alltid och gör det så underbart. Sedan finns det också Higuain och Dybala. Om jag kunde plocka en av dem, sett till vad Inter redan har, skulle jag ta in den tidigare Palermo-spelaren. Icardi-Dybala, vilken fantastisk duo! ”

Kan du förutspå resultatet i matchen?

“Aldrig! Inte ens i dina drömmar. Men vi hoppas alla på en bra match. ”

På vilket sätt skiljer sig rivaliteten mellan Juventus och Milan?

“Det finns ingen jämförelse. På ena sidan har vi en duell inom staden, en konstant och direkt konfrontation. På andra sidan har vi en historisk fientlighet. Sportsligt är den riktiga fienden Juventus.”

Förväntade du dig att Milan skulle få det så här svårt?

“Jag trodde inte att det skulle vara lätt efter att ha värvat 11 spelare men jag trodde inte att de skulle ha så många problem. Det var ett klassiskt Milan vi fick se mot Benevento och bilderna av målvaktens mål snurrar nu över hela världen. De är nu 18 poäng ifrån oss och jag skulle ljuga om jag sa att jag är ledsen för deras skull.”

Tycker du Milan saknar Berlusconi?

“Möjligt men om han stannar måste han lita på kineserna som han sålde klubben till och de måste också lita på honom.”

På arenan verkar de rödsvarta kusinerna inte ha tydliga idéer.

“För Inter finns det tydlighet. Vi vill stanna på San Siro och ta tillfället i akt att tacka fansen för deras stöd. I Milanlägret verkar det, från mitt perspektiv, som att de inte vet vad som händer härnäst.”

Din tanke på Milanägandet?

“Jag tillåter inte mig själv att döma andra.”

Suning då, kan du prata om dem?

“De har stor potential men jag skulle vilja prata om Zhang-familjen. De har fina värderingar och är dedikerade till Inter. Tänk på det, ägaren har skickat hit sin enda son.”

Deras händer är bakbundna på grund av regleringarna från den kinesiska regeringen.

“De har stor respekt för reglerna men jag är säker på att de kommer att göra något för att möta behoven i laget på transfermarknaden.”

Tankar om de nya namnen i ledningen: Antonello, Sabatini och Steven Zhang?

“Sabatini är verkligen en passionerad man. Hans hårda jobb var viktigt och han lyckades också fungera bra med Ausilio. Antonello är en man med substans och öppenhet som oundvikligt får en att tänka på Facchetti. Jag gillar Steven väldigt mycket, han vet hur man ger förtroende samtidigt som han behåller en stor respekt. Han har en stor del i konstruktionen av detta Inter. ”

Inter – Hall of Fame är fött. Vilka skulle du rösta på?

“Börjar med Meazza och går till de från Grande Inter, Ronaldo, Ibrahimovic och Milito.”

Är Thohirs, Inters nuvarande President, frånvaro konstig för dig?

“Han gjorde sin del förut och nu beror det på avtalet med Suning. Men gällande presidentskapet så är det en tydlig situation. Den ideala efterföljaren? Steven, utan tvekan.”

En kommentar om elimineringen av Italien från VM och Venturas efterträdare?

“FIGC måste förstå att de är till för att hjälpa landet, inte huvudet på en institution. Jag tror att Ancelotti skulle göra det bra men jag tror att han redan tackat nej. Jag känner Mancini och jag gillar honom men han är i Zenit. Conte har gjort det mycket bra som förbundskapten för Italien.”

För att du ska slippa se honom i Milan?

“Jag tror inte det händer. Conte är en försiktig och uppmärksam man…”

Källa: Gazzetta dello Sport

 

About Binan Al-Attar

Facebook Profile photo
Io Sono Interista.

Missa inte

DEL 6: Binans tankar om 2018

Tvåtusenarton har nått sitt slut och vi går in i ett 2019 där titelmöjligheter i …