Hem / Nyheter / Dalbert: “I Inter uppfyller jag en barndomsdröm”

Dalbert: “I Inter uppfyller jag en barndomsdröm”

Han var med viss marginal den mest angelägna värvningen av Inters sommartransfers men Dalbert Henriques första tre månader i italiensk fotboll har inte exakt varit lika framgångsrik eller spektakulär som de flesta hade hoppats på (och förväntat sig).

Brasilianaren skulle vara mannen som löste Nerazzurris långvariga problem på vänsterbacken en gång för alla men hittills har han varit lite mer än en privilegierad åskådare eftersom Luciano Spallettis lag har tagit sig an 2017-18-säsongen med storm och ligger bara två poäng från toppen av tabellen när november nu tar slut.

Efter att ha signats för en summa som kan stiga sig så högt som hela 26 miljoner euro har Dalbert medverkat i sex matcher av 14 den här säsongen med sammanlagt 283 minuter och suttit som oanvänd spelare på bänken under Inters senaste sju matcher. Senast han fick speltid av något slag var den 1 oktober när han kom in de sista 5 minuterna av Inters bortamatch mot Benevento.

Trots detta ångrar inte 24-åringen flytten han gjorde under sommaren och är fortfarande optimistisk till att han kan lyckas under sin tid i Inter samtidigt som han har ambitioner att bryta sig in i det brasilianska landslaget inom en snar framtid.

Det var några av de ämnen som han diskuterade i en intervju med France Football i veckan, som du kan läsa delar av nedan.

Fram till nyligen arbetade du i en stormarknad och nu spelar du i en av världens bästa ligor. Stannar du någonsin upp och tänker på det?

“Allt gick väldigt snabbt. Jag uppfyller drömmen som jag hade som barn. För närvarande spelar jag i en mycket viktig klubb men jag har ingen avsikt att ta saker långsamt: Jag vill göra ett avtryck i Inters historia och jag vill också spela för det brasilianska landslaget. ”

Varför bestämde du dig för att bli ovän med Nice i sommar [genom att tvinga fram en transfer till Inter mot deras vilja]?

“Det finns vissa möjligheter som bara kommer en gång. När jag fick Inters erbjudande i somras gick min första tanke till min familj; Jag ville garantera dem en säker och välmående framtid. Sedan började jag tänka på mig själv. Jag sa till mig själv att detta skulle bli en extraordinär upplevelse för mig vilket också skulle kunna ge mig mer synlighet.

När jag kom till Nice var det första jag sa till klubben att jag ville spela för Seleçao; att spelat för Inter ger dig en bättre chans att bli uppmärksammad och bli uppkallad. Det är synd att inte alla i Nice förstod mitt beslut. ”

Hur reagerade dina lagkamrater i Nice på vad som hände?

“De var på min sida. Hade de varit i min position skulle de ha gjort samma sak som mig. Några av dem förstod inte, men jag hade inget val, det var det enda sättet jag kunde lyckas med att få igenom min flytt. Nice respekterade inte min vilja och de visade inte några tecken på att de räknade med mig; det var på grund av dessa förhållanden att vi hamnade på kant med varandra. Ibland kände jag mig skyldig men det var en nödvändig handling. Mitt samvete är rent. ”

Gjorde presidenten [Jean-Pierre] Rivère dig besviken?

“Presidenten är en förståndig man. Han förstod var jag kom ifrån, men han ville också skydda klubbens intressen, vilket är normalt. Vad som gjorde mig mest besviken var bristen på hänsyn som klubben gav mig. De ville inte sälja mig, de ville att jag skulle stanna, men i så fall behövde de ta hand om mig, eller åtminstone underhålla möjligheten att förbättra villkoren i mitt kontrakt.

Istället berättade de bara för mig: “Du kommer tillbaka från din semester, du kommer träna som vanligt och allt kommer att bli bra.” De ville inte prata med andra klubbar men samtidigt erbjöd de mig inte någonting – det är det som övertygade mig att lämna Nice. ”

Hur tog supportrarna din flytt?

“Dåligt. I deras ögon hade jag varit en förrädare och de buade ut mig i matchen mot Ajax [Nice Champions League-kval som Dalbert spelade innan han lämnade]. Det tog verkligen på mig. Jag skulle inte ha något emot att gå tillbaka till Nice i framtiden, men jag tror inte att det blir möjligt. Jag gav allt för den tröjan och jag tyckte inte om att fansen blev så irriterade.

Innan jag lämnade för Inter fick jag mycket hotmeddelanden från dem. De sa till mig att de ville bryta mina ben och några ville se mig död. De skrev till min fru på sociala nätverk. Jag såg all deras ilska och det tog verkligen på mig; det skadade mig och jag hoppas att det går över så småningom. ”

Följer du fortfarande Nice den här säsongen?

“Jag tittar på deras matcher när jag kan. Jag har många vänner där, som Dante, och jag hoppas att de kan göra det bra. ”

Förvisso är den mest avslöjande delen av denna intervju en del om hans önskan om att etablera en plats i den Brasilianska truppen och hur att spela för Inter förhoppningsvis kommer att ge honom tillräckligt med synlighet för att uppnå detta.

Medan ingen kan anklaga Dalbert för att vilja representera sitt land – speciellt när landslaget han hoppas kunna bryta sig in är det mest prestigefyllda landslaget av dem alla – jag kan inte precis säga att han har gjort nåt fel med dessa kommentarer.

Vad som inte känns helt bekvämt är att de ger intrycket att Dalbert har kommit till Inter för Brasilien mer än han har kommit till Inter för Inter. Han är upphetsad av tanken på att spela för den här klubben men när det kommer till kritan av vad han intresserar sig för så är det en plats i Seleçao vilket han tror lättare kan uppnås genom att vara här eftersom fler människor tittar på Inter än Nice.

I grund och botten så utnyttjas vi.

Kalla mig överdriven men jag skulle vilja tycka att prioritet nummer 1 hos alla våra spelare bör vara Inter. Vi vet alla hur mycket stolthet sydamerikanska fotbollsspelare i synnerhet tar in för att representera sitt land, men jag tror inte att Miranda, Matias Vecino eller Mauro Icardi ser oss som ett skyltfönster för att få internationellt erkännande. Spelare ska vilja komma till Inter eftersom det är Inter; inte för att klubbens namn kan hjälpa dig att skapa reklam för dig själv i hemlandet.

Kanske läser jag mig för djupt in i Dalberts kommentarer men de får en att undra om han är villig att dö för målet på samma sätt som alla andra har varit under denna säsongen. Det enda sättet att förtjäna att bli kallad till landslagsspel är att ge 100% för din klubb, vara ödmjuk och ständigt ute efter att förbättra dig själv i träning. De kommer inte att höra av sig bara för att du spelar för Inter.

#Spalletti: “Santon har spelat för Italien tidigare, låt oss inte glömma det. Dalbert? Dalbert kommer att dyka upp imorgon och träna ännu hårdare än han redan har för att tydligen har det som han gjort hittills inte har varit tillräckligt. Vi får se ” – 19 Nov

Spallettis kommentarer efter Inters match mot Atalanta förra söndagen antydde på en eventuell brist på beslutsamhet och/eller engagemang från Dalbert vilket hindrat honom från att komma tillbaka till startelvan. Denna intervju verkar passa bra in på det han sa.

Vad som än varit problemet hittills, låt oss hoppas på att Dalbert kan tvinga sig fram i kön snart, för det är i allas intresse att han gör det.

OBS! Texterna och reflektionerna är direkt hämtade från serpentsofmadonnina.com och endast översatta av mig.

About Binan Al-Attar

Facebook Profile photo
Io Sono Interista.

Missa inte

DEL 6: Binans tankar om 2018

Tvåtusenarton har nått sitt slut och vi går in i ett 2019 där titelmöjligheter i …