Hem / Nyheter / POST PARTITA INTER – SPAL: Trap avoided

POST PARTITA INTER – SPAL: Trap avoided

För ett par dagar sedan gick Spalletti ut och varnade för dagens match mot SPAL, där han summerade: “Det är en fälla.”. Ett SPAL som i säsongspremiären lyckades slå Udinese med 3-2 och därefter återigen överraska med 0-0 på bortaplan mot Lazio. Till dagens drabbning valde Spalletti att starta med ett tremanna-mittfält bestående av J. Mario, Gagliardini och Valero, där den förstnämnda i de två inledande matcherna agerat som inhoppare och gjort sig förtjänt av en startplats. Även Dalbert startade.

Inter börjar starkt och tar direkt kontroll över matchen. Kombinationer, inlägg och dribblingar kombineras friskt i anfallsspelet. Det skulle dröja fram till matchminut 22 innan Inter öppnade upp matchen, efter att J. Mario, med hjälp av ett kombinationsspel; Perisic skarvar bollen mot Icardi som i sin tur skarvar vidare den till J. Mario, som fälls i, efter att ha låtit VAR bestämma, utkanten av straffområdet. Klockan står på 21:41 då J. Mario går i gräset. 26:50 står det på klockan när Icardis straffspark går i mål. Aningen lång tid kan man tycka. Matchen står och väger ända fram till halvlek, där den bästa målchansen går till SPAL och Paloschi som i ett fint läge drar bollen på volley utanför.

Inter inleder andra halvlek som man slutade andra, och SPAL hade en superchans att kvittera (solklar offsideposition dock) på en fast situation i matchminut 65. Inter verkade dock inte störas av SPALs lilla momentum och redan i matchminut 73 var vi nära på att få uppleva årets mål, då Skriniar från 35(?)m drar iväg en raket som träffar ribban.

Det såg länge ut som om att matchen skulle sluta 1-0 till Inter, innan Perisic (som för övrigt inte hade sin bästa match offensivt) fick en klockren träff på sin volley. Rakt upp i första krysset. Skriniars ribbträff kändes genast mer OK efter att ha fått tillbaka ett sådant mål. Inlägget serverades av D’Ambrosio.

Matchens lirare: Skriniar. En best i backlinjen. Balansen mellan styrka, teknik och timing är underbar. Bra brytningar, bra passningsspel, ett magiskt skott samt D’Ambrosios fot igenom själen. + går även till Dalbert, som i sin första start såg väldigt stabil ut.

About Dino Bilanovic

Facebook Profile photo
Ett die-hard Interfan som följt Inter sedan 2006 då Zlatan skrev på och då Serie-A sändes på Canal+.

Missa inte

INTER VS ROMA – Prepartita!

Efter år med misslyckanden ser Inter  äntligen ut som ett lag redo att utmana på …